Gosti iz Kočevja obišli Đavolju Varoš i Pločnik
23. septembra 2016.
Uspešan karate turnir
27. septembra 2016.
Prikaži sve

Javnim časom obeležili značajne datume


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

biciklisti%20cicko  

Učenici i nastavnici OŠ „Ratko Pavlović Ćićko“ sproveli su niz aktivnosti  kojima su obeleželi značajne datume u septembru.

 U okviru obeležavanja Svetskog dana bez automobila,22. septembra,održan  je javni čas  o značaju zaštite životne sredine,o bezbednosti i ponašanju biciklista kao učesnika u saobraćaju i fizičkoj aktivnosti kao uslovu zdravog života.Na predavanju,koje su pripremili nastavnici ove škole,Mališa Stevanović i Zoran Petković,prisustvovali su i pripadnici Saobraćajne policije u Prokuplju. Obeležavanje ovog datuma nastavljeno je vožnjom bicikla  na relaciji škola-Sportska hala „Dr Zoran Đinđić“,dok  je o  bezbednosti  biciklista brinula saobraćajna policija i  Hitna služba Doma zdravlja.

Drugi javni čas učenika ove škole bio je posvećen Danu evropskog jezika,  26. septembru.Nastavnica engleskog jezika,Slavica Stojanović,francuskog,Jelena Marković i nastavnica srpskog jezika Dragana Petrović,organizovale su takmičenje za učenike od 5. do 8. razreda i njihove roditelje.

Učesnici takmičenja imali su zadatak da kroz igre:Progovori sliko,Govori da te čujem,Leskovačka mućkalica,Znam da znam i Zaigraj,pa i za pojas zadeni,prepoznaju evropske jezike,narodnu nošnju,nacionalne igre,ali i pronađu reči koje isto zvuče na srpskom,engleskom i francuskom jeziku . Bonus pitanje odlučilo je da pobednik ovog takmičenja bude drugoplasirana ekipa. 

.

 

Veličina slova: