Скраћене поједине градске линије
30. децембра 2014.
Празник посвећен породици и љубави
5. јануара 2015.
Прикажи све

Једнократна новчана помоћ најугроженијима

DSCN5719

Центар за социјални рад Прокупље почео је са исплатом једнократне новчане помоћи у износу од 5.000 динара. Подели помоћи присуствовали су председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и члан Општинског већа задужен за социјална питања Милан Аранђеловић.

 Директорка Центра за социјални рад Снежана Вукадиновић рекла је ће ову новчану помоћ добити 64 породице и појединци и да је ову помоћ у потпуности обезбедила локална самоуправа.

– Сарадња са руководством локалне самоуправе била је изузетно добра током целе године. Захваљујући њиховом разумевању многим породицама и појединцима смо поделили разне врсте помоћи,рекла је она и додала да ће се наредне године одређени видови новчане помоћи повећати.

– И поред тешке финансијске ситуације из буџета смо издвојили укупно 320 хиљада динара,који ће бити додељени најугроженијим породицама и појединцима на целој територији општине,рекао је председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић и додао да су током целе године на разне начине пружали помоћ угроженим породицама и појединцима.

Додела ове једнократне помоћи у износу од 5.000 динара је скроман допринос који даје локална самоуправа,изјавио је он и додао да локална самоуправа у наредној години планира да повећа давања за социјално угрожено становништво.

Члан Општинског већа задужен за социјална питања Милан Аранђеловић изјавио је да ће током јануара кренути подела пакета са основним животним намирницама.

– Из буџета Општине издвојено је 450 хиљада динара за куповину пакета са основним животним намирницама. Ову помоћ прво ће добити најугроженије породице и појединци из најудаљенијих села,рекао је он и додао да ће се број корисника Народне кухиње,са садашњих 320,наредне године повећати за додатних 100 до 150 корисника.

DSCN5722

Величина слова: