Почела изградња станова за избеглице
23. октобра 2017.
Додељени сертификати полазницима обуке
25. октобра 2017.
Прикажи све

Јесења сетва приводи се крају

setva

Повољне временске прилике у првој половини октобра раtари су на територији прокупачке општине искористили за обављање најважнијег пољопривредног посла током јесени. Реч је о сетви која се на територији Општине Прокупље треба обавити на површини од близу 3.000 хектара.

– Највеће површине,као и претходних година,биће посејане озимом пшеницом и у оптималном року,односно од 10. до 20. октобра. Овом културом биће посејано више од 2.100 хектара. Очекује се да озими јечам буде посејан на површину од 700,тритикала нешто мање од 100 хектара,изјавила је саветодавац у Пољопривредно стручној служби Прокупља Снежана Јовић,додавши да ће се преостале површине наћи под крмним биљем.

И ове јесена највише су се сејале сорте Побода,Симонида и НС 40 Института за ратарство и повртарство из Новог Сада.

– Највећи број пољопривредника већ је посејао своје површине озимим културама. Пољопривредници који то још нису урадили требали би,чим то временске прилике дозволе,да заврше сетвене радове,рекла је Снежана Јовић и препоручила да се сеје само декларисано семе,а не семе са тавана из разлога што се у том случају не може очекивати добар и квалитетан род. 

Величина слова: