Počela izgradnja stanova za izbeglice
23. oktobra 2017.
Dodeljeni sertifikati polaznicima obuke
25. oktobra 2017.
Prikaži sve

Jesenja setva privodi se kraju


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

setva

Povoljne vremenske prilike u prvoj polovini oktobra ratari su na teritoriji prokupačke opštine iskoristili za obavljanje najvažnijeg poljoprivrednog posla tokom jeseni. Reč je o setvi koja se na teritoriji Opštine Prokuplje treba obaviti na površini od blizu 3.000 hektara.

– Najveće površine,kao i prethodnih godina,biće posejane ozimom pšenicom i u optimalnom roku,odnosno od 10. do 20. oktobra. Ovom kulturom biće posejano više od 2.100 hektara. Očekuje se da ozimi ječam bude posejan na površinu od 700,tritikala nešto manje od 100 hektara,izjavila je savetodavac u Poljoprivredno stručnoj službi Prokuplja Snežana Jović,dodavši da će se preostale površine naći pod krmnim biljem.

I ove jesena najviše su se sejale sorte Poboda,Simonida i NS 40 Instituta za ratarstvo i povrtarstvo iz Novog Sada.

– Najveći broj poljoprivrednika već je posejao svoje površine ozimim kulturama. Poljoprivrednici koji to još nisu uradili trebali bi,čim to vremenske prilike dozvole,da završe setvene radove,rekla je Snežana Jović i preporučila da se seje samo deklarisano seme,a ne seme sa tavana iz razloga što se u tom slučaju ne može očekivati dobar i kvalitetan rod. 

Veličina slova: