Спортски викенд
9. новембра 2015.
Богат програм за Дан школе
12. новембра 2015.
Прикажи све

Још веће олакшице за родитеље


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

opstina%20i%20vecnici 

Одлуком Општинског већа Општине Прокупље,од 1. новембра  ступио је на снагу Правилник о изменама и допунама  Правилника о условима и начину остваривања права на регресирање трошкова боравка у Предшколској установи „Невен“.

Према речима већника за образовање,Маје Ранђеловић,Правилник је претрпео измене само у делу који  се односи на право на регресирање дела трошкова које остварују родитељи за друго и треће ,као и свако наредно дете уписано у вртић.

vecnici%20zasedaju

Овим изменама Правилника,за друго дете родитељи плаћају 60% од утврђене цене за корисника услуге,односно,30%  за треће дете.

-Ова допуна Правилника омогућује родитељима да  за треће дете плаћају  30% од прописане цене, без обзира да ли је дете прво или друго уписано у вртић. Истовремено,за све родитеље који су већ имали уговорено право на регресирање трошкова,остављена је могућност да изаберу повољнију  понуђену олакшицу,изјавила је Ранђеловић и  истакла да је локална самоуправа издвојила око 4 лмилиона динара за регресирање трошкова боравка деце у  Предшколској установи „Невен“. Изменама Правилника ,  за  још укупно 180-оро деце ,односно за њихове родитеље,обезбеђена су средства за регресирање трошкова боравка .

vrtic%20deca

Иначе,економска цена боравка  у вртићу износи 18.000 динара,  од које родитељи плаћају 20%,односно 3.740 динара,док  већи део износа дотира локална самоуправа.

 

 

 

Величина слова: