Фудбалерима само бод, остали успешни
27. октобра 2014.
За брже апотекарске услуге
29. октобра 2014.
Прикажи све

Касни јесења сетва


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bbbsss

Временски услови разлог су зашто касни јесења сетва на подручју Топличког округа. Планирано је да се овај најважнији јесењи посао на подручју четири општине Округа обави на површини већој од 11.000 хектара,од чега скоро 2.000 хектара на подручју општине Прокупље.

– Велика влажност земљишта и повремене падавине условили су да кукуруз није обран са свих површина и да због тога није извршена припрема земљишта за јесењу сетву,изјавио је саветодавац за ратарство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља Миљан Милојић.

Према његовим речима оптималан рок за сетву озиме пшенице и јечма је од 15. до 31. октобра. Милојић пољопривредницима препоручује да што пре оберу кукуруз са својих парцела и посеју житарице. У прокупачким пољопривредним апотекама семенског материјала за сетву и минералног ђубрива има у довољним количинама.

Величина слова: