Fudbalerima samo bod, ostali uspešni
27. oktobra 2014.
Za brže apotekarske usluge
29. oktobra 2014.
Prikaži sve

Kasni jesenja setva


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

bbbsss

Vremenski uslovi razlog su zašto kasni jesenja setva na području Topličkog okruga. Planirano je da se ovaj najvažniji jesenji posao na području četiri opštine Okruga obavi na površini većoj od 11.000 hektara,od čega skoro 2.000 hektara na području opštine Prokuplje.

– Velika vlažnost zemljišta i povremene padavine uslovili su da kukuruz nije obran sa svih površina i da zbog toga nije izvršena priprema zemljišta za jesenju setvu,izjavio je savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplja Miljan Milojić.

Prema njegovim rečima optimalan rok za setvu ozime pšenice i ječma je od 15. do 31. oktobra. Milojić poljoprivrednicima preporučuje da što pre oberu kukuruz sa svojih parcela i poseju žitarice. U prokupačkim poljoprivrednim apotekama semenskog materijala za setvu i mineralnog đubriva ima u dovoljnim količinama.

Veličina slova: