Прокупачки Дом ученика најуспешнији на Домијади
4. априла 2017.
Вечерас се завршава ФЕДЕС
7. априла 2017.
Прикажи све

Књиге на поклон


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

knjiga

Народном музеју Топлице и Историјском архиву Топлица у Прокупљу данас је стигла вредна донација од Институза за новију историју Србије.

Захваљујући директору Института др Милету Бјелајцу,ове установе добиле су на поклон по 130 историјских књига које ће обогатити њихов књижни фонд.

– Књига је увек највреднији поклон,поготово када стигне овако велики број нових вредних издања. Није прошло ни месец дана од када је директор Бјелајац боравио у Прокупљу и том приликом се упознао са проблемима установа културе,када нам је и обећао помоћ.  Користим ову прилику да се у име локалне самоуправе,у име директора Музеја и Архива и у своје лично име захвалим директору Бјелајцу који је имао разумевања за наше проблеме и врло брзо нам изашао у сусрет,казала је већница за културу Милица Ерић.

Директор Народног музеја Дарко Жарић и директор Историјског архива Милан Стојановић  истичу да овако велики број књига до сада никада нису добили и да ће сви корисници ових установа моћи да их користе. Ова нова издања у којима су заступљене теме између два светска рата,биће доступна свим заинтересованим грађанима. Међу поклоњеним књигама је Зборник Института за новију историју,Токови историје,  „Привреда Србије у  Другом светском рату“,  „Немци у Војводини“,  „Француско ваздухопловство“ и многе друге вредне монографије и зборници.

 

Величина слова: