Novi program za razvoj opštine
24. juna 2014.
Poziv umetnicima za saradnju
26. juna 2014.
Prikaži sve

Književni mozaik Danijele Milanove


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

mozaik%20otvaranjemoyaik

U organizaciji  Narodne biblioteke „ Đura Jakšić“ iz Petrovca na Mlavi,u Narodnom muzeju Toplice,pred brojnim ljubiteljima pisane reči,književnica iz ovog grada Danijela Milanova je predstavila svoje tri knjige.

U ovoj neobičnoj,muzičko-poetskoj večeri,koja je pomalo ličila  na pozorišnu predstavu,pored autora učestvovalo je još nekoliko zaljubljenika u note i stihove.

– Bez njih to ne bi izgledalo ovako. To su ljudi iz Narodne biblioteke „ Đura Jakšić“ iz Petrovca na Mlavi,u kojoj sam ja direktor i mi u našem gradu upravo na ovaj način organizujemo književne večeri. Na takav način,uz stih,pesmu i gitaru već tri godine obilazimo Srbiju,rekla je autor i dodala da su sa njima za ovu priliku došle i devojke iz Obrenovca,koje su i ovu publiku oduševile fenomenalnim glasom,a koje su deo grupe Biljane Krstić.

– Večeras smo rešili da se bavimo muško-ženskim odnosima,jer je to tema koja nikog ne može da povredi,kao što mogu neke druge,a  aktuelna je otkad postoji civilizacija. Namera mi je bila da ne stavim sebe kao pisca u prvi plan,već da poručim da svi treba da budemo tolerantni i da se ne delimo na muški i ženski pol,već da gledamo samu ličnost. Uz poštovanje različitosti,uz ljubav i toleranciju,koja je uvek neophodna,sve će biti lakše i jednostavnije,poručila je Danijela Milanova.

Ova književnica ne deli likove na rodove niti polove,nego na one koji imaju izgrađenu ličnost i na one koji su u stalnom traganju za njom. Tako je u svojim pričama podelila i ženske likove,na one sa stavom i one bez smisla postojanja. Njene junakinje mogu sve,da greše,pate,pokušavaju i ne uspevaju,teše se sudbinom i bore sa sobom. Danijela Milanova im baš sve dozvoljava osim jednog,da ne silaze ispod sopstvenog dostojanstva.

Pored pisanja Milanova se bavi i slikanjem i sve svoje knjige je kako kaže,sama ilustrovala. Član je i ULUP-a,a voli i da glumi,te je često ljubitelji ove umetnosti,mogu videti na sceni Petrovačkog Amaterskog pozorišta. Piše i za internet blog-ove,novine i književne časopise. Ušla je u dvadesetak Zbornika i objavila tri prozna dela. „Zvezdane priče“ 2009. godine  u dva izdanja,roman „ Imate li čudne snove“ 2010. i priče „ Sočno i oporo“ 2013. godine. 

Gošća ove književnice bila je i narodni poslanik Slavica Đukić Dejanović. dejanovicmozik%20dodatno

 

  

Veličina slova: