„Bregalničke priče“ u Biblioteci
16. marta 2016.
Svetski dan poezije u KOC „Toplica“
18. marta 2016.
Prikaži sve

Književni susret u Biblioteci


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

brgalnicke%20kise1

 U Narodnoj biblioteci „Rade Drainac“,predstavljena su dva romana „Bregalničke kiše“ i „Molitva za mater“ autora iz Niša,Ljubiše R. Mitrovića.

O njegovim knjigama govorili su prokupački književni stvaraoci Dragoljub Cane Mirković,Dragan Ognjanović i Saša Milovanović,ali i prof. dr Ivan Cvetanović,Miroslav Todorović i Dimitrije Milenković,dugogodišnji urednik „Gradine“ iz Niša.

„Bregalničke kiše“ je priča koja zapravo predstavlja svojevrstan omaž dedi autora Mitrovića,koji je igrom sudbine poginuo u bregalničkoj bici,samo pet minuta pre oglašavanja primirja.

O tek objavljenoj knjizi „Molitva za mater“ recenzent prof. dr Ivan Cvetanović je naglasio da bi ona trebalo da bude neka vrsta opomene svakom čoveku da zaustavi u sebi neopisivo agresivno spoljašnje vreme i posveti se pravim vrednostima,koje se nalaze u porodici.

bregalnicke%20kise2

– Ništa ne može da zameni taj osećaj harmonije u svojoj ličnoj mitologiji kao porodični sklad i osećaj značaja majke i oca,za razvoj lične sreće,zaključio je Cvetanović.

Za Ljubišom R. Mitrovićem,penzionisanim profesorom Filozofskog fakulteta univerziteta u Nišu i članom Udruženja književnika Srbije je veliki broj naučnih radova,ali i zbirki pesama.

Samo neke od njih su „Novi varvari“,„Buđenje prometeja“,„Arhipelag uspomena“,„Bauk velike zveri“ i „Kosanički nomadi“. Dela ovog književnog stvaraoca iz Niša prevođena su na bugarski,engleski i francuski jezik.

Veličina slova: