Prevencijom protiv bolesti srca
20. septembra 2016.
Vojni lekari u selima prokupačke opštine
22. septembra 2016.
Prikaži sve

Književni susret u petak u Muzeju

 knjizevno%20vece%20najava

Književna omladina Prokuplja je  za sve ljubitelje poezije,lirske proze,ali i kratke priče,pripremila  književno veče pod nazivom „Lampion je odleteo“,na kome će se predstaviti njeni članovi.

Ovaj književni susret zakazan je za petak u 18 časova u Narodnom muzeju Toplice. Deo svog stvaralaštva,kroz koji su protkane  emocije,strahovi i nadanja,publici će predstaviti članovi Književne omladine,učenici prvog i trećeg razreda prokupačke Gimnazije i predsednik podmlatka Književnog društva „Rade Drainac Ivana Đurković.

-Motiv ovog susreta sa publikom,koji su naslovili sami učesnici,jeste osvrt na svakodnevne probleme. Samo jedan od njih je kako prevazići bol kad nekog zauvek izgubiš,a moraš da nastaviš dalje. Neizostavni su  i ljubavni jadi,ono što dolazi posle njih i još mnogo toga što su iskazali kroz autobiografske pesme,lirsku prozu i kratku priču,istakla je predsednik Književne omladine Prokuplja Ivana Đurković.

U programu večeri „Lampion je odleteo“ učestvuju Marija Kovačević,Tamara Kostić,Viktorija Marković,Tamara Miladinović,Milena Perić,Kristina Kostić i Tamara Nikolić,a za muzički deo biće zadužena Tamara Kostić.

Veličina slova: