Повеља и похвалнице најзаслужнијима
21. јула 2014.
Министар Селаковић данас у Прокупљу
23. јула 2014.
Прикажи све

Концерт Биљане Крстић и „Бистрика“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Иако је све указивало на то да концерт Биљане Крстић и групе „Бистрик“ неће бити одржан због лоших временских прилика,он се ипак догодио. Прокупачка публика пуна два сата уживала је у етно звуцима и прелепој музици ових уметника.

   DSC_0673 DSC_0665

На концерту су се чуле ретко извођене,а већином и необјављене музичке теме са Косова,јужне Србије,Тимочке крајине,Македоније,Румуније,Бугарске и Мађарске,које су настале као фузија традиционалне музике и савременог аранжерског поступка.

DSC_0661 DSC_0667

Биљана Крстић и Бистрик оркестар годинама постижу велике успехе у свету и у нашој земљи,а уметничким радом промовишу традиционалну музику Србије која све више постаје инспирација светског покрета World Music. Снимили су четири албума,музику за филм „Зона Замфирова“,одржали више стотина концерата,освојили престижне награде и признања у Србији и иностранству,а по оцени еминентних стручњака за World Music уврштени су у сам врх светске елите извођача. 

DSC_0684

Величина слова: