Презентовани потенцијали Прокупља и Топлице
16. маја 2017.
Две бронзе за боксере
18. маја 2017.
Прикажи све

Концерт, промоција књиге и археолошка поставка


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 evergrin(2)

У оквиру програма манифестације „Музеји Србије десет дана од 10 до 10“,Народни музеј Топлице је за данас,припремио још једну музејску учионицу за основце,у којој ће се упознати са тим шта је то музеј и шта се чува у њему. Њен почетак заказан је за 13 часова и 30 минута.

За сат времена на истом месту прокупачки основци ће кроз практичну учионицу учити о српским народним ношњама. Јавни час који носи нази „Светлост кроз науке“,који је припремила Основна школа „Милић Ракић Мирко“ биће одржан у 17 часова.

Љубитеље поезије у 19 часова на истом месту очекује промоција збирке песама и есеја „Еринерунг“,аутора Илије Фонламова Францисковића из Ниша,првог лауреата Међународне награде за поезију „Венац-Вијенац-Венец“. Организатор ове промоције је Књижевно друштво „Раде Драинац“. Концерт Музичке школе „Корнелије Станковић“,који сваке године напуни галерију музеја до последњег места,биће одржан у 20 часова.

Четвртак 18. мај,Међународни дан музеја,испуњен је интересантним дешавањима још у преподневним часовима. Тако ће у 11 часова заинтересовани моћи да чују предавање историчарке Марије Петровић на тему „Жене у Топличком устанку 1917. године“. Већ сат времена касније биће отворена поставка „Археолошка налазишта општине Прокупље“. Поводом Међународног дана музеја у 17 часова,директор Дарко Жарић разговараће са посетиоцима о томе шта би желели да виде у нашим галеријама.

Поетско-музичко вече у 18 часова организује пољопривредна школа „Радош Јовановић Сеља“,под називом „Изгрејала сјајна месечина“. Овај дан биће завршен још једном поетско-музичком вечери,коју је припремио  Дом ученика средњих школа у Прокупљу.Оно је заказано за  20 часова.   

Величина слова: