Изложба приозвода од вишње и Научни скуп
5. јуна 2017.
Прокупчани трећи на играма пријатељства у Кочевју
7. јуна 2017.
Прикажи све

Концерт ученика Музичке школе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

muzicka%20skola%201

У Народном музеју Топлице синоћ је одржан  концерт награђених ученика Музичке школе Корнелије Станковић из Прокупља. На овој  културној манифестацији своје знање и вештину свирања на клавиру,виолини,хармоници,гитари и у соло певању прокупачкој публици показало је 14 ученика школе Музичке школе. Они су  освајачи високих признања на многим музичким међународним а и домаћим такмичењима у Београду,Крагујевцу,Зрењенину,Трстенику,Књажевцу,Лозници,Смедереву и другим градовима у Србији.

Клавирским наступом публици се представио Петар Павловић,освајач првог места на републичком такмичењу,Јана Вукашин на гитари и Анђела Здравковић соло певањем,такође победнице републичког такмичења. На виолини је наступио Денис Сушица освајач једног првог и три трећа места.

Најмлађа учесница овог концерта била је Калина Павловић која се публици представила наступом на клавиру.

Наступили су још и ученици Петар Митровић,Марко Јелић,Филип Станковић,Душан Славковић,Бојана и Анђела Лукић,Никола Милосављевић и Оливер Стојиљковић.

Директор Музичке школе Владимир Дробњак рекао је да су у последње четири године на разним републичким и међународним такмичењима у Србији ученици ове школе освојили више од 100 награда.

– Ова школска година била је једна од најуспешнијих,рекао је Дробњак и додао да су тако добри резултати постигнути захваљујући великом,упорном,стрпљивом и непрекидном раду ђака и ангажовању њихових наставника.

Учеснике концерта прокупачка публика наградила је громогласним и дуготрајним аплаузом.   

 

Величина слова: