Izložba priozvoda od višnje i Naučni skup
5. juna 2017.
Prokupčani treći na igrama prijateljstva u Kočevju
7. juna 2017.
Prikaži sve

Koncert učenika Muzičke škole


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

muzicka%20skola%201

U Narodnom muzeju Toplice sinoć je održan  koncert nagrađenih učenika Muzičke škole Kornelije Stanković iz Prokuplja. Na ovoj  kulturnoj manifestaciji svoje znanje i veštinu sviranja na klaviru,violini,harmonici,gitari i u solo pevanju prokupačkoj publici pokazalo je 14 učenika škole Muzičke škole. Oni su  osvajači visokih priznanja na mnogim muzičkim međunarodnim a i domaćim takmičenjima u Beogradu,Kragujevcu,Zrenjeninu,Trsteniku,Knjaževcu,Loznici,Smederevu i drugim gradovima u Srbiji.

Klavirskim nastupom publici se predstavio Petar Pavlović,osvajač prvog mesta na republičkom takmičenju,Jana Vukašin na gitari i Anđela Zdravković solo pevanjem,takođe pobednice republičkog takmičenja. Na violini je nastupio Denis Sušica osvajač jednog prvog i tri treća mesta.

Najmlađa učesnica ovog koncerta bila je Kalina Pavlović koja se publici predstavila nastupom na klaviru.

Nastupili su još i učenici Petar Mitrović,Marko Jelić,Filip Stanković,Dušan Slavković,Bojana i Anđela Lukić,Nikola Milosavljević i Oliver Stojiljković.

Direktor Muzičke škole Vladimir Drobnjak rekao je da su u poslednje četiri godine na raznim republičkim i međunarodnim takmičenjima u Srbiji učenici ove škole osvojili više od 100 nagrada.

– Ova školska godina bila je jedna od najuspešnijih,rekao je Drobnjak i dodao da su tako dobri rezultati postignuti zahvaljujući velikom,upornom,strpljivom i neprekidnom radu đaka i angažovanju njihovih nastavnika.

Učesnike koncerta prokupačka publika nagradila je gromoglasnim i dugotrajnim aplauzom.   

 

Veličina slova: