Делегација Министарства културе у Прокупљу
18. фебруара 2017.
Премијера „Удовичког кола“ у Дому културе
21. фебруара 2017.
Прикажи све

Конференција за новинаре у Дому здравља


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

konfwewncija%20dz

 Поводом писања појединих медија да лекари Дечијег одељења Дома здравља малолетном лицу нису пружили здравствену заштиту одржана је конференција за штампу у овој здравственој установи.

– Дом здравља,чији је основач локална самоуправа,је у обавези да свим грађанима пружи адекватну здравствену заштиту,рекао је председник Општине Прокупље Александар Симоновић и додао да је сада неопходно да се изврши стручни надзор у вези са овим случајем и информише јавност.

Према његовим речима ако се утврди да је било пропуста од стране здравствених радника онда појединци морају да сносе и законске консеквенце,закључио је Симоновић.

Директор Дома здравља Павле Орбовић истакао је да је добио притужбу мајке чијем детету,како је она навела,није пружена здравствена заштита.

– Здравствени радници никада ни једном пацијенту нису ускратили пружање било каквог вида здравствене заштите,  рекао је он и додао да ће у најскорије време бити спроведен интерни стручни надзор на овом одељењу.

На конференцији је речено и то да мајка детета није упутила никакав приговор заштитнику пацијената.

Величина слова: