Промовисан први „Топлички зборник“
19. децембра 2016.
Обележена годишњица формирања бригаде
21. децембра 2016.
Прикажи све

Конкурс за најбољи медијски прилог

medijski%20prilog

Развојни програм Европски ПРОГРЕС,у сарадњи са Делегацијом Европске уније у Србији и Канцеларијом за европске интеграције Владе Републике Србије,расписао је конкурс за најбољи медијски извештај локалних и регионалних медија на тему европских интеграција и утицају на свакодневни живот становништва на југоистоку и југозападу земље.

Општина Прокупље једна је од 34 општине које су обухваћене овим програмом,чији је основни циљ унапређење живота грађана.

Конкурс је отворен до 1. марта 2017. године,а радови треба да буду усредсређени на укупну подршку коју Европска унија у партнерству са владама Швајцарске и Србије преко Европског ПРОГРЕСА пружа локалном развоју програмских општина.

Награде ће бити додељене у осам категорија – најбољи телевизијски прилог,најбољи радијски извештај,најбољи новински извештај,најбољи рад објављен на интернету,најбољи серијал медијских прилога,најбољи прилог о предузетништву,најбољи прилог о пројекту који медијски подржава ЕУ у некој од програмских општина,као и најбољи прилог о потенцијалним пројектима који би допринели  побољшању квалитета живота грађана.

Истичући важну улогу медија,нарочито локалних у информисању грађана о процесу европских интеграција,Марко Вујачић,национални манаџер Европског ПРОГРЕСА је додао: „Надамо се да ће овај конкурс подстаћи новинаре локалних и регионалних медија да извештавају о темама и пројектима који чине суштину онога што европске интеграције доносе грађанима,а што није увек у фокусу пажње,имајући у виду да високе политичке теме често доминирају над оним које се тичу друштвеног и економског развоја“.

Награде ће бити додељене медијским кућама и новинарима који су припремали радове. Европска унија и Влада Швајцарске ће преко Европског ПРОГРЕСА наградити медијске куће опремом у вредности до 5.000 евра,како би се ојачали технички капацитети медија. Канцеларија за европске интеграције ће за ауторе најбољих радова организовати радну посету релевантним нацоналним државним институцијама укљученим у процес европских интеграција у Београду,а затим ће у организацији Делегације ЕУ за њих бити организована студијска посета Бриселу,где ће се састати са званичницима ЕУ,обићи институције ЕУ,као и културне знаменитости Брисела.

Величина слова: