Обележавање летњих башти
15. јула 2014.
Почео спортски програм прославе градске славе
17. јула 2014.
Прикажи све

Корисници Дневног боравка „Сунце“ на карневалу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

karneval1 karneval2

И ове године,корисници Дневног боравка „Сунце“ из Водица код Прокупља учествовали су на традиционалном Међународном карневалу,који се већ девет година заредом у периоду од 12. до 15. јула одржава у Лесковцу. Током тродневног карневалског програма продефиловало је око 1.500 учесника  из Србије,Републике Српске,Бугарске,Словеније,Хрватске и Албаније.

Прокупчани,корисници и васпитачи Дневног боравка „Сунце“,свој таленат и умеће показали су наступом у мјузиклу „Мулен руж“,за који су сами израдили маске и костиме.

– Трудимо се да својим корисницима омогућимо максимално учешће на оваквим манифестацијама,како би се деца ометена у развоју активно укључивала у разне активности,рекао је секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести за Топлички округ Драгослав Петровић.

Он је овом приликом истакао да је ангажовање деце ометене у развоју од великог значаја,како би се подстакла њихова креативност,моторичке способности и свеукупан ментални развој.

У Дневном боравку „Сунце“ смештено је 17 корисника из Прокупља,а према речима Петровића предвиђено је да им се придруже још десетак корисника из Житорађе и Мерошине,када за то буду обезбеђени услови.

-У плану је изградња нове кухиње,како би простор у коме је до сада била кухиња адаптирали и проширили капацитет Дома,јер је ово једина таква установа у Топлици,истакао је секретар Удружења оболелих од мишићних и неуромишићних болести.

 karneval3 karneval4

Величина слова: