Музеј оформио Клуб пријатеља
4. септембра 2015.
Посао за 15 лица са евиденције незапослених
8. септембра 2015.
Прикажи све

Кренула берба кукуруза


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

На територији Топличког управног округа кренула је берба кукуруза. Ова ратарска култура на територији четири општине Топлице засејана је на површини од 9.534 хектара,од којих близу 2.300 хектара на територији прокупачке општине. Овогодишњи род ће због временских прилика бити слабији у односу на прошлу годину.

– Дуготрајна суша,праћена изузетно високим температурама,знатно ће смањити овогодишњи род и квалитет кукуруза. Зависно од примене агротехничких и заштитних мера,као и одабира хибрида,то смањење износиће од 50 до 60 одсто. Процењује се да ће просечан принос по хектару износити од 2.500 до 3.000 килограма. Прошле године тај род по хектару кретао се око 6.000 килограма,изјавио је саветодавац за ратарство у Пољопривредно стручној служби Прокупља Миљан Милојић и додао да квалитет самог зрна неће бити на задовољавајућем нивоу.

По његовим речима,буду ли временске прилике повољне,очекује се да берба кукуруза у четири општине Топличког управног округа буде завршена до краја овог месеца.

berba%20kukuruza

Величина слова: