Суша смањује род
10. августа 2015.
Награђен двадесетхиљадити посетилац базена
12. августа 2015.
Прикажи све

Кренула изградња узгајалишта за дивље свиње


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 lovci-vladan%20lazic(1)

У атару села Миљковица код Прокупља кренула је изградња узгајалишта за дивље свиње. Средства за ову инвестицију у износу од 2,8 милиона динара обезбедило је Министарство пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије.

– Изградња узгајалишта,чија површина износи четири хектара,кренула је крајем јуна и требало би да се заврши до краја октобра. Након завршетка радова у узгајалишту ће се сместити 12 крмача и три вепра,изјавио је управник Ловачког удружења „Топлица“ у Прокупљу Влада Лазић и нагласио да овом инвестицијом настоје да повећају сточни фонд дивљачи и побољшају њихово здравствено стање.

Управник Удружења је додао да је 9. августа кренула сезона лова на јаребице и грлице,која ће трајати до краја септембра.

Током летњих месеци ловочувари су појачали дежурства у ловиштима којима газдује прокупачко Ловачко удружење,које се простире на површини од 61.400 хектара.

 Лазић је нагласио да би у најскорије време у ловишта требало да дође и једна група ловаца из Италије.

Величина слова: