Suša smanjuje rod
10. avgusta 2015.
Nagrađen dvadesethiljaditi posetilac bazena
12. avgusta 2015.
Prikaži sve

Krenula izgradnja uzgajališta za divlje svinje


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 lovci-vladan%20lazic(1)

U ataru sela Miljkovica kod Prokuplja krenula je izgradnja uzgajališta za divlje svinje. Sredstva za ovu investiciju u iznosu od 2,8 miliona dinara obezbedilo je Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije.

– Izgradnja uzgajališta,čija površina iznosi četiri hektara,krenula je krajem juna i trebalo bi da se završi do kraja oktobra. Nakon završetka radova u uzgajalištu će se smestiti 12 krmača i tri vepra,izjavio je upravnik Lovačkog udruženja „Toplica“ u Prokuplju Vlada Lazić i naglasio da ovom investicijom nastoje da povećaju stočni fond divljači i poboljšaju njihovo zdravstveno stanje.

Upravnik Udruženja je dodao da je 9. avgusta krenula sezona lova na jarebice i grlice,koja će trajati do kraja septembra.

Tokom letnjih meseci lovočuvari su pojačali dežurstva u lovištima kojima gazduje prokupačko Lovačko udruženje,koje se prostire na površini od 61.400 hektara.

 Lazić je naglasio da bi u najskorije vreme u lovišta trebalo da dođe i jedna grupa lovaca iz Italije.

Veličina slova: