Расписан Ђурђевдански књижевни конкурс
1. марта 2016.
За бољу безбедност особа са инвалидитетом
4. марта 2016.
Прикажи све

Кренула регистрација пољопривредних газдинстава


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

registracija%20polj_gazd_ 

На основу измене Закона о подстицајима у пољопривреди присутне су многе новине када је у питању обнова и регистрација пољопривредних газдинстава.

Обнова регистрације почела је 1. марта и трајаће до 31. марта. Домаћинства која први пут желе да региструју своја газдинства то ће моћи да ураде то краја ове године.

– У односу на ранији период ове године присутне су многе новине за остваривање подстицајних средстава. Пољопривредна газдинства која су уписана у регистар на дан 31. децембра прошле године оствариће права на подстицајна средства ако обнове регистрацију на исте површине које су биле регистроване. Право на субвенције за нове површине које су купили или закупили моћи ће да остваре тек наредне године,изјавила је саветодавац у Пољопривредно стручној служби Прокупља Душка Петровић и додала да домаћинства која  региструју своја газдинства ове годне права на субвенције могу остварити 2017. године.

Према њеним речима неопходна документација за регистрацију биће достављена на кућне адресе пољопривредника која обнављају своја газдинства.

– Пољопривредници који први пут желе да региструју своја газдинства потребну документацију могу да добију на шалтеру Управе за трезор,рекла је она и додала да помоћ у попуни документације пољопривредници могу добити од запослених у Пољопривредно стручној служби Прокупља која се налази у Улици Хајдук Вељкова бр. 25”.

 

  

Величина слова: