Rekonstrukcija sanitarne mreže u školama
1. jula 2015.
Sutra počinju „Dani višnje“
3. jula 2015.
Prikaži sve

Krenula žetva ječma


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Zetva%20krenula

Na području Topličkog upravnog okruga krenula je žetva ječma,koji se nalazi na površini od blizu 1.500 hektara. Prema podacima Odeljenja za poljoprivredu Opštine Prokuplje ova ratarska kultura na području prokupačke opštine zasejana je na površini od 622 hektara.

Savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplja Miljan Milojić rekao je da prinosi variraju od parcele do parcele.

– Ratari,koji su na vreme posejali svoje parcele,primenili sve agrotehničke i druge mere imaće prinose veće od četiri tone po hektaru. Na parcelama gde te mere nisu primenjene prinosi će biti manji,izjavio je on i dodao da očekuje da prosečan prinos ječma na teritoriji četiri opštine Topličkog upravnog okruga bude nešto veći od tri tone po hektaru.

Po njegovim rečima,budu li vremenske prilike povoljne,očekuje se da žetva ječma bude obavljena u narednih desetak dana.

– Za nekoliko dana trebalo bi da krene i žetva pšenice,koja se na području prokupačke opštine nalazi na površini od 1.670 hektara,izjavio je Milojić.   

Veličina slova: