КУД „Абрашевић“ прославља Ђурђевдан
6. маја 2015.
Десет дана од 10 до 10
8. маја 2015.
Прикажи све

Кретањем до здравља

Поводом обележавања 10. маја,Светског дана физичке активности,Превентивни центар Дома здравља Прокупље организује акцију „Кретањем до здравља“. Грађани ће имати прилику да учествују у овој акцији на пешачкој стази Хисара,у суботу,9. маја,од 9 до 11 сати.

– Позивамо грађане да дођу,прошетају,како бисмо обележили Светски дан физичке активности. Кретање и физичка активност су један од најбитнијих фактора за превенцију здравља,посебно када је реч о високом крвном притиску и шећерној болести,истакла је портпарол Дома здравља Јелена Милосављевић.

Оваквим акцијама промовишу се здрави стилови живота,физичка активност и кретање,што је прави пут за очување и унапређење здравља.

У Србији више од половине одраслог становништва слободно време проводи уз ТВ,док само четвртина вежба три пута недељно. Истраживања показују да је гојазност код адолесцената,узраста од 12 до 17 година утростручена у последњих 25 година. Гојазно је и све више деце узраста од 7 до 11 година. Неактиван начин живота предуслов је за кардиоваскуларне болести,остеопорозу и неке врсте малигних болести. Бројна истраживања су показала позитивне ефекте физичке активности на здравље.

Hisar

Величина слова: