Ученици посетили Дневни боравак „Сунце“
6. априла 2016.
ФЕДЕС почиње у среду
11. априла 2016.
Прикажи све

Кретањем против дијабетеса


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Превентивни центар Дома здравља Прокупље,уз подршку локалне самоуправе и у  сарадњи са Спортским савезом Прокупље организовали су промотивну акцију поводом обележавања Светског дана здравља 7. априла.

Тркачка стаза на  Хисару, где је спроведена данашња акција, окупила је најмлађе  прокупачке спортисте,који су својим учешћем допринели обележавању овог датума и промоцији здравог начина живота.

У периоду од 12 до 14 часова,екипа Превентивног центра и Патронажне службе је била на располагању грађанима који желе да провере своје здравствено стање,а с обзиром да је ове године Светски дан здравља посвећен дијабетесу,могли су да провере вредност шећера у крви и крвни притисак.

– Дом здравља Прокупље,уз помоћ локалне самоуправе и Спортског савеза Прокупље,организовао је ову акцију како бисмо сви заједно промовисали здраве стилове живота. Чланови спортских клубова данас трче стазом око Хисара и на тај начин промовишу кретање као најважнији фактор превенције здравља,истакла је портпарол Дома здравља Јелена Милосављевић.

Редовна контрола крвног притиска и вредности шећера у крви,као и физичка  активност,свакако су најважније превентивне мере против дијабетеса. Истраживања показују да је у протеклих 10 година број особа са дијабетесом порастао за 50%,тако да данас у Србији око 470.000 особа живи са дијабетесом.

Preventivni

Величина слова: