Неопходно брзо деловање
13. октобра 2015.
Одржан тренинг за припаднике јединице Цивилне зашт
15. октобра 2015.
Прикажи све

Кукуруз још није обран


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kukuruz-berba

На подручју четири општине Топличког управног округа кукуруз је обран са скоро 70 одсто површина. То је један од разлога зашто још није кренула јесења сетва.

Саветодавац за ратарство у Пољопривредно стручној и саветодавној служби Прокупља Миљан Милојић изјавио је да је пролетос кукуруз на територији Топличког управног округа засејан на површини од 9.500 хектара,од чега 2.300 хектара на подручју прокупачке опоштине.

– Без обзира на дуготрајну сушу,слабији род и квалитет,берба кукуруза још није завршена. Иначе,берба појединих хибрида кренула је крајем августа. Ратарима бих препоручио да што пре заврше са бербом како би у оптималном року обавили јесењу сетву,рекао је Милојић и нагласио да је оптимални рок за јесењу сетву од 15. октобра до 10. новембра.

У пољопривредним апотекама семенског материјала за сетву различитих произвођача и минералних ђубрива има у довољним количинама. 

Величина слова: