Neophodno brzo delovanje
13. oktobra 2015.
Održan trening za pripadnike jedinice Civilne zašt
15. oktobra 2015.
Prikaži sve

Kukuruz još nije obran


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kukuruz-berba

Na području četiri opštine Topličkog upravnog okruga kukuruz je obran sa skoro 70 odsto površina. To je jedan od razloga zašto još nije krenula jesenja setva.

Savetodavac za ratarstvo u Poljoprivredno stručnoj i savetodavnoj službi Prokuplja Miljan Milojić izjavio je da je proletos kukuruz na teritoriji Topličkog upravnog okruga zasejan na površini od 9.500 hektara,od čega 2.300 hektara na području prokupačke opoštine.

– Bez obzira na dugotrajnu sušu,slabiji rod i kvalitet,berba kukuruza još nije završena. Inače,berba pojedinih hibrida krenula je krajem avgusta. Ratarima bih preporučio da što pre završe sa berbom kako bi u optimalnom roku obavili jesenju setvu,rekao je Milojić i naglasio da je optimalni rok za jesenju setvu od 15. oktobra do 10. novembra.

U poljoprivrednim apotekama semenskog materijala za setvu različitih proizvođača i mineralnih đubriva ima u dovoljnim količinama. 

Veličina slova: