О „Вуковим данима“ у музеју
22. новембра 2016.
Неопходна заштита воћњака
24. новембра 2016.
Прикажи све

Леп гест бившег ђака


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

tovrljane1%2023_11

 

 Захваљујући локалној самоуправи и медијима многих људи у Србији и иностранству чули су за истурено одељење ОШ Светислав Мирковић- Ненад из Мале Плане у селу Товрљане,  која је,након 20 година прекида,са радом кренула прошле школске године. Ове школске године наставу похађа четири ученика.

 На почетку ове школске године ученици су добили вредан поклон од Биљане Дробњаковић која већ више од 10 година живи и ради у Канади. Реч је о лаптопу са пратећом опремом. 

tovrljane%2023_11

– Пре неколико дана некадашњи ђак ове сеоске школе Младен Брајковић,који већ неколико година привремено ради у Немачкој,малишанима је поклонио школски прибор и играчке. Овим својим гестом показао је да није заборавио свој родни крај и школске дане,рекао је учитељ Марко Чикарић и додао да донатори на овај начин желе да ђацима и малишанима школа остане у најлепшим успоменама.

Захваљујући поклонима уређен је школски простор и отворена библиотека.

– Без обзира што је школа од Прокупља удаљена више од 30 километара,ученицима настојимо да обезбедимо услове које имају ђаци у градским срединама,изјавио је учитељ који се захвалио локалној самоуправи и донаторима на досадашњој пруженој помоћи и поклонима.

 

 

Величина слова: