Опрема фудбалским клубовима
18. октобра 2016.
Срдачан разговор са премијером Србије
20. октобра 2016.
Прикажи све

Ликовни конкурс „Европа-мудар избор“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Развојни програм Европски ПРОГРЕС отворио је ликовни конкурс за средњошколце из 34 општине југоисточне и југозападне Србије које су обухваћене овим програмом.

Конкурс се традиционално већ десет година организује уз подршку Европске уније  и Владе Швајцарске,са циљем да подстакне креативно стваралаштво међу омладином.

Овогодишња тема „Европа– мудар избор“ има за циљ да приближи процес европских интеграција омладини,како би препознали бројне прилике које им пружа Европска унија,као и да их подстакне да препознају себе као активне  учеснике овог процеса. Од учесника конкурса се очекује да на креативан и оригиналан начин представе своје виђење зашто Европска унија представља „мудар избор“,како за њих као појединце,тако и за целу Србију.

Како би млади лакше препознали прилике и могућности које им се пружају на путу европских интеграција,Европски ПРОГРЕС је ове године конкурс умрежио са „Европским дневником“,приручником за средње школе,чија је сврха да ученицима на забаван и информативан начин приближи све релевантне теме везане за Европску унију.

Дванаест најбољих радова које буде одабрао стручни жири,наћи ће се на календару Европског ПРОГРЕСА за 2017. годину. Аутори одабраних радова биће награђени лаптоп и таблет рачунарима и мобилним телефонима,док ће школа која буде одабрана као најбоља на основу свих поднетих радова и организације такмичења,бити такође награђена пројектором,лаптопом и пратећом опремом.

Конкурс је отворен до 17. новембра,а проглашење победника,промоција календара и додела награда биће организовани крајем децембра.

Likovni%20konkurs%20Evropskog%20PROGRESa

 

Величина слова: