Споразум о сарадњи Прокупља и Кочевја
7. октобра 2016.
Киша зауставила бербу грожђа
11. октобра 2016.
Прикажи све

Љубав и пријатељство два народа


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

francuzi

 У организацији  Удружења српско – француског пријатељства „Генерал Шарл Траније“ и Народног музеја Топлице  11. октобра у 17 сати у овој установи биће одржана свечаност у част Дан ослобођења Прокупља у Првом светском рату и 70 година од оснивања музеја.  

За ову прилику ученици  Гимназије под руководством професора музике Тање Цветановић припремили су  програм под називом „Љубав и пријатељство“.

Свечаности ће поред,представника локалне самоуправе на челу са председником Општине Прокупље Александром Симоновићем,присуствовати и заменик градоначелника града Епона у Француској Ивица Јовић, представник града Епона Алберт Лакрик и председник Савеза удружења  Срба у Француској Ромео Милошевић.

 У част слободи,коју су заједно 12. октобра 1918. године Прокупљу донели српски и француски војници, биће презентовано и идејно решење спомен – парка и споменика легендарном пуку „Књаз Михаило“ који је због своје непобедивости и храбрости његових војника назван Гвозденим пуком,као и рељеф са ликом француског генерала Транијеа.

 

Величина слова: