Колонија „Божа Илић“ на Белом Камену
10. августа 2016.
Абрашевић потврдио прошлогодишњи успех
12. августа 2016.
Прикажи све

Лов туристичка атракција у Топлици


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

lovci%201

Сезона лова на препелице и дивље голубове почела је почетком августа и трајаће до краја септембра,каже управник ловишта „Топлица“ Владан Лазић и додаје да је већ првог дана било двадесетак ловаца,а да је само на једном потезу било њих десет.

– Лов на грлицу је забрањен до 31. марта 2017. године,јер је она тренутно заштићена птица. Криволова тренутно нема,а како би се он спречио,уколико га буде,ангажовали смо ловочуваре који ноћу обилазе терен и за сада немамо никаквих проблема,истиче Лазић.

У ловачком удружењу „Топлица“ похвалили су се гостима из Италије,који су ове године већ посетили Прокупље почетком августа.

– Они врло радо долазе у наш крај и врло брзо очекујемо још једну групу ловаца из иностранства,могуће је да ће то опет бити Италијани,нагласио је Лазић.

На територији прокупачке општине,коју покрива ловиште „Топлица“,има у просеку 400 ловаца,јер је наш крај погодан и богат за сву дивљач.

Почетком октобра почиње ловна сезона на дивље свиње и у том временском периоду се очекује укидање забране лова на јаребице,чија је сезона такође у октобру. 

Lovci

Величина слова: