Велика научна журка у Плочнику
20. маја 2016.
Промоција Омладинског форума „Власина 2016“
24. маја 2016.
Прикажи све

Maрија Тимотијевић очарала Прокупчане


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pijanistkinja

Млада и талентована Прокупчанка Марија Тимотијевић,која је на другој години докторских студија Факултета уметности на одсеку за клавир у Београду,у Ноћи музеја одржала је концерт за своје суграђане.

Свирала је Бахову Партиту број шест и Рахмањинову Прву сонату,коју досад ниједан пијаниста није извео у Србији и потпуно очарала присутну публику. И овога пута,као и сваки ранији,публика није крила задовољство што поново има прилику да ужива у маестралном свирању своје талентоване суграђанке.

Сваки нови програм који Марија припрема најпре представи свом родном граду и љубитељима музике у њему.

– Ово је природан след догађаја. Прокупље је мој град,у њему је све почело и сад је већ постала традиција да одавде кренем са новим програмом,каже Марија.

Раније је свирала Рахмањинову Другу сонату,па је како истиче,природно да настави са Првом,која је изузетно тешка и захтевна за извођење. Воли да свира са оркестром,јер то је изазов за њу,али су јој драги и наступи у Мадленијануму. Планира да настави докторске студије и упише наредну годину.

– Не заустављам се док не постигнем свој максимум,каже Марија Тимотијевић,једна од најпознатијих пијанисткиња из нашег краја,на коју се свакако треба угледати.

Велики број концерата,награда и међународних признања потврђује да је Марија надалеко позната и ван граница наше земље.

Величина слова: