Nema povećanja cena za iznošenje smeća
2. februara 2017.
Saopštenje Opštine Prokuplje
6. februara 2017.
Prikaži sve

Među adolescentima sve više pušača


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

duvan

Preventivni centar Doma zdravlja sproveo je anketu adolescenata povodom    obeležavanja Nacionalnog dana bez duvanskog dima.

Na osnovu dobijenih rezultata može se zaključiti da 17% mladih,uzrasta od 15 do 17 godina,jesu pušači. Razlozi koje su ispitanici naveli su uglavnom  radoznalost,položaj u društvu,jer smatraju da su tako popularniji.

-Iako su mladi dovoljno informisani o štetnosti pušenja,polovina ispitanih je tvrdila da ne želi da prestane da puši,dok je isti procenat izjavio da uvek može da ostavi cigarete. Nažalost,veoma mali procenat anketiranih,samo 11%  adolescenata se bavi sportom,kazala je portparol Doma zdravlja,Marija Stošić.

Veliki broj mladih pušača dolazi iz porodica u kojima su oba ili jedan roditelj pušači. Trećina ispitanika,koji su se izjasnili kao pušači,tvrdi da ih roditelji podržavaju. I pored zabrane prodaje cigareta mlađima od 18 godina,mladima je i dalje lako dostupna nabavka cigareta.

Veličina slova: