Велико интересовање за обуку
24. августа 2017.
Филм о архитекти Краснову
28. августа 2017.
Прикажи све

Министар културе на Драинчевим сусретима


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kultura-2

 Овогодишња 48. књижевна манифестација „Драинчеви сусрети песника“ разликоваће се од претходних по томе што ће самом уручењу награде „Драинац“ овогодишњем лауреату Миловану Данојлићу,присуствовати и министар културе и информисања Владан Вукосављевић. Откад су песници у Топлици почели да се окупљају под окриљем имена великог српског песника Радета Драинца,а то се догодило давне 1966. године,није забележено да их је посетио министар културе у Влади Републике Србије.

–  Његово присуство указаће и још једном потврдити важност и значај ове песничке манифестације,са традицијом дугом скоро пола века. Поред министра и његових сарадника на „Драинчевим сусретимагости ће бити и досадашњи добитници  ове песничке награде,али и позната песничка имена данашњице из Топлице и Србије,истакла је већница за културу у Општини Прокупље Милица Ерић и додала да је добро да се међу лауреатима „Драинчеве награде“ налазе и песникиње Весна Парун,Гордана Ђилас и Злата Коцић.

Други део програма ове књижевне манифестације биће одржан 29.  и 30. августа.

  

Величина слова: