Počelo asfaltiranje magistralnog puta kroz Prokuplje
3. jula 2017.
Teniserke iz celog sveta u Prokuplju
5. jula 2017.
Prikaži sve

Ministar Nedimović uručio ugovore


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

nedimovic%202

Ministar poljoprivrede u Vladi Srbije Branislav Nedimović danas je dodelio  sedam ugovora za kupovinu novih traktora poljoprivrednicima u Žitorađi.

Ugovori su vezani za Pravilnik o podsticajima za investicije u fizičkoj imovini poljoprivrednog gazdinstva za nabavku novih trektora na osnovu koga ministarstvo obezbeđuje 65 odsto sredstava bez PDV,a poljoprivrednici 35 odsto.  

– Jedan od strateških ciljeva Vlade Srbije i Ministarstva poljoprivrede je da se pomogne malim registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima,koji su najviše zastupljeni u ovom delu Srbije. Dodelom nove,savremene mehanizacije vrši se zamena stare koja je kupljena pre gotovo pola veka,izjavio je ministar Nedimović,naglasivši  da se upotrebom nove mehanizacije smanjuju troškovi proizvodnje i povećava konkurentnost.

On je naglasio da dodelom subvencija malim gazdinstvima za kupovinu nove mehanizacije Vlada vodi računa o svakom delu Srbije i želi da se mladi što više bave ovom granom privrede.

nedimovic%203

– Za dodelu novih traktora Ministarstvu je ukupno stiglo 2.050 zahteva,što je više u odnosu na prethodni period. Do sada je obrađeno 1.500 zahteva. Naš prioritet je zamena zastarele mehanizacije,rekao je Nedimović i dodao da je u poslednje vreme resornom ministarstvu iz sve četiri opštine Topličkog upravnog okruga stiglo mnogo zahteva za nabavku poljoprirednih mašina i druge opreme.

Iz Žitorađe je stiglo više od 50 zahteva za kupovinu novih traktora. Nedimović naglašava da su mali poljoprivredni proizvođači ciljna grupa kojoj će se posvetiti veća pažnja u dodeli podsticajnih sredstava.

– Poljoprivrednici koji su konkurisali za kupovinu novih traktora najvećim delom bave se proizvodnjom voća i povrća. Ono što je neophodno da se uradi u  narednom periodu jeste da se mali proizvođači udruže jer na taj način ostvaruju svoje interese,izjavio je ministar poljoprivrede Nedimović.  

 

nedimovic%201

Veličina slova: