Обнова газдинстава до краја априла
20. априла 2016.
Обележен Дан волонтера
22. априла 2016.
Прикажи све

Министарство подржава рад Удружења


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 cerebralna1 cereblarna2

Министарство за рад,запошљавање,борачка и социјална питања недавно је потписало уговор са Удружењем за церебралну и дечију парализу Прокупља о реализацији пројекта за радно ангажовање три особе које би на одређено време радиле са члановима Удружења. Вредност пројекта износи 239.000 динара.

Секретар Удружења за церебралну и дечију парализу Прокупља Марија Стојановић рекла је да су они само радили овај пројекат и да ће највише користи од његове реализације имати чланови Удружења.

– За доделу средстава Министарству за рад,запошљавање,борачка и социјална питања послато је 300 пројеката из скоро свих градова Србије. Међу 60 прихваћених је и пројекат прокупачког Удружења,изјавила је она и додала да ће се са реализацијом пројекта кренути првих мајских дана.

Према њеним речима у наредних шест месеци радно ће бити ангажоване три особе које ће радити на реализацији пројекта.

– Како би чланови што боље искористили своје слободно време и показали креативност и знање биће организована фотографска радионица,неформална едукација и организоване изложбе на којима ће бити изложени радови деце и других чланова са инвалидитетима,рекла је Марија Стојановић и подвукла да је ово јединствена прилика да чланови стекну искуства и нова знања из појединих области.

Председник Удружења за церебралну и дечију парализу Милутин Стојановић наглашава да је локална самоуправа недавно одобрила 200.000  динара за рад и активности Удружења.

– Одобрена средства од стране локалне самоуправе допринеће да реализујемо одређене планиране задатке. Помоћ од стране локалне самоуправе имали смо и у претходном периоду,изјавио је председник Стојановић и додао да највећу корист од ове сарадње имају чланови Удружења.

Величина слова: