Obnova gazdinstava do kraja aprila
20. aprila 2016.
Obeležen Dan volontera
22. aprila 2016.
Prikaži sve

Ministarstvo podržava rad Udruženja


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

 cerebralna1 cereblarna2

Ministarstvo za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja nedavno je potpisalo ugovor sa Udruženjem za cerebralnu i dečiju paralizu Prokuplja o realizaciji projekta za radno angažovanje tri osobe koje bi na određeno vreme radile sa članovima Udruženja. Vrednost projekta iznosi 239.000 dinara.

Sekretar Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu Prokuplja Marija Stojanović rekla je da su oni samo radili ovaj projekat i da će najviše koristi od njegove realizacije imati članovi Udruženja.

– Za dodelu sredstava Ministarstvu za rad,zapošljavanje,boračka i socijalna pitanja poslato je 300 projekata iz skoro svih gradova Srbije. Među 60 prihvaćenih je i projekat prokupačkog Udruženja,izjavila je ona i dodala da će se sa realizacijom projekta krenuti prvih majskih dana.

Prema njenim rečima u narednih šest meseci radno će biti angažovane tri osobe koje će raditi na realizaciji projekta.

– Kako bi članovi što bolje iskoristili svoje slobodno vreme i pokazali kreativnost i znanje biće organizovana fotografska radionica,neformalna edukacija i organizovane izložbe na kojima će biti izloženi radovi dece i drugih članova sa invaliditetima,rekla je Marija Stojanović i podvukla da je ovo jedinstvena prilika da članovi steknu iskustva i nova znanja iz pojedinih oblasti.

Predsednik Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu Milutin Stojanović naglašava da je lokalna samouprava nedavno odobrila 200.000  dinara za rad i aktivnosti Udruženja.

– Odobrena sredstva od strane lokalne samouprave doprineće da realizujemo određene planirane zadatke. Pomoć od strane lokalne samouprave imali smo i u prethodnom periodu,izjavio je predsednik Stojanović i dodao da najveću korist od ove saradnje imaju članovi Udruženja.

Veličina slova: