Организациони одбор за обележавање градске славе
29. јуна 2015.
Позив за учешће на сајму производа од вишње
1. јула 2015.
Прикажи све

Миона и Ана понос своје школе


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Nagradjene%20ucenice

Велику љубав према матерњем језику и књижевности ученице завршног разреда Основне школе „Ратко Павловић Ћићко“ Миона Миљковић и Ана Вилимоновић преточиле су у награде и то оне највеће,републичке.

Иако прва награда и најбољи резултати на Републичком такмичењу у Тршићу у познавању српског језика и језичке културе,наводе на помисао да ће средња школа коју ће уписати бити Гимназија и културолошко-језички смер,млада и надарена Прокупчанка Миона Миљковић каже да је њен избор ипак природно-математички смер.

– Ипак ћу уписати математику,иако неизмерно волим српску граматику,каже Миона,а њен професорка српског језика у основној школи Милка Тошић додаје да је она врло свестрана и да има одлично знање из свих предмета.

Само такмичење,према мишљењу професорке Тошић,је ове године било незапамћено тешко и непримерено њиховом узрасту,али четворогодишњи рад,одрицање и љубав према српском језику,учиниле су да Миону ништа не омете,већ да јој донесе најбољи резултат. Међу 150 такмичара у Тршићу,ова девојчица је показала да јој учење и припрема за само такмичење нису били обавеза већ задовољство које је уродило плодом.

Све ово свакако не би постигла да пуно времена не проводи над књигом учећи и читајући. Она је прави пример да се све може кад се хоће,а у прилог њеној свестраности говори и редовно учествовање на смотрама рецитатора и манифестацијама које се организују у нашем граду.

Миону Миљковић за овај успех наградиће и Фондација Драгице Николић лаптопом последње генерације,на пријему у Београду 14. јула,који ће бити одржан у част првонаграђених на републичким такмичењима из целе Србије.

Њена другарица Ана Вилимоновић и ове године потврдила је прошлогодишњи успех на Књижевној олимпијади у Сремским Карловцима,освојивши још једном друго место.

Ана је остала доследна у својој одлуци да ће,без обзира на љубав према матерњем језику,уписати средњу Медицинску школу,у којој ће,сигурни смо,постизати исто тако добре резултате као на поменутом такмичењу.

 

– Обе су суво злато и вредније су од било које награде. Оне и сва деца попут њих су понос најпре својим родитељима,а онда и наставницима који им предају у школи,нагласила је,видно задовољна,професорка српског језика Милка Тошић.

Величина слова: