Ученици на стручној пракси
28. новембра 2016.
Фонд за таленте наградио најбоље студенте
30. новембра 2016.
Прикажи све

Млади песници за своје суграђане


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

kopp%201

Чланови Књижевне омладине Прокупље,љубитељима писане речи,представили су се стиховима и прозом на књижевном сусрету под називом „Оданде се мој глас боље чује“ и још једном  показали да Топлица и у песничком подмлатку има  снаге на које може да рачуна.

Учестовало је петнаест ученика средњих школа и сви су поручили да ће се њихов глас далеко чути,без обзира на то одакле ће казивати своје стихове.

Интересантне теме и синтагме из смедеревског часописа „Монс ауреус“ покренуле су стваралачки дух ових младих људи,те су тако на различите теме,младе песничке снаге Топлице својој верној публици,приредиле несвакидашњи угођај.

-Уз ноте гитаре и клавира низали су се стихови наших „коповаца“. Писали су о томе како се истина говори,када је неко близу или далеко. Како се проверава сваки осмех. Представила се и млада песникиња која је написала песму у мушком роду и тиме показала да се и то може,рекла је о књижевном сусрету „Оданде се мој глас боље чује“ председник КОП-а Ивана Ђурковић.

Било је ту још тема које су изазвале пажњу и показале колико наши суграђани воле оно што пишу млади ствараоци. Неке од њих су  и „Ако ме волиш,одведи ме у Италију“,„Знам једно место где ниси изгубљен“ „Имам једну песму коју нико није тражио“.

Овим књижевним сусретом чланови подмлатка Књижевног друштва „Раде Драинац“,показали су жељу за што скоријим преласком у нову зграду Дома културе,те отуда и назив „Оданде се мој глас боље чује“.

kopp%202

 
 
Величина слова: