Министар Александар Вулин посетио фабрику „Леони“
11. маја 2016.
Витезови Карађорђеве звезде у Музеју
13. маја 2016.
Прикажи све

Мој музеј-мој град


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

deset%20dana%20od%2010%20do%2010

Отварањем изложбе „Витезови Карађорђеве звезде са мачевима из Топлице“,аутора историчара Петка Марјановића,вечерас у 19 часова у Народном музеју Топлице почиње манифестација „Десет дана од 10 до 10“,коју ова установа организује у нашем граду,а која се обележава још у 39 градова и 67 музеја у Србији.

Тема манифестације је „Мој музеј- мој град“ и има за циљ да што више својих суграђана доведе у Музеј и понуди им да постану интегрални део ове установе и његовог значаја.

Ова манифестација ће трајати до 21. маја,а Народни музеј Топлице је према речима директора Дарка Жарића,припремио бројне манифестације,које ће се дешавати у галерији Музеја и галерији „Божа Илић“.

 -Укључиле су се све установе културе у нашем граду,школе и бројни појединци. Овом приликом позивамо све наше суграђане да нам се придруже у овим лепим и важним данима за све нас и посете оно што им се допадне из богатог програма који смо за ову прилику припремили,истакао је Жарић,додајући да су садржаји интересантни и да се за сваког може наћи понешто у чему ће уживати.

Ове године манифестација „Десет дана од 10 до 10“ обухватиће читав низ изложби и пратећих програма,као што су креативне радионице за децу и одрасле,предавања,промоције књига,јавни разговори,концерти,позоришне представе,пројекције филмова.

Манифестација се као и прошле године одвија под покровитељством Министарства културе и информисања.

Величина слова: