Успех на Конгресу здравствених радника
5. новембра 2014.
Завршена берба кукуруза
7. новембра 2014.
Прикажи све

Мoja школа – мој клуб


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

podela%20lopte

Вођен идејом да се фудбалским спортом у Србији бави што већи број деце и омладине,Фудбалски савез Србије је креирао пројекат под називом "Моја школа – мој клуб" чију реализацију подржавају УЕФА,Министарство просвете,Народна канцеларија председника Републике Србије и бројни медијски партнери.

– Од самог старта акције,која траје већ две године,Фудбалски савез Топличког округа је активно укључен. Данас смо oсновним школама "Никодије Стојановић Татко","Милић Ракић Мирко" и "Свети Сава" поделили по 10 лопти,10 маркера и чуњеве. Наставићемо и у наредном периоду на овакав начин да популаришемо фудбал и да што више деце укључимо у фудбал,рекао је Звонимир Видаковић,коoрдинатор Фудбалског савеза Топличког округа за базични фудбал.

Као што и сам назив пројекта каже,циљ ФС Србије ја да помогне развој школског спорта кроз оснивање и бесплатну регистрацију што већег броја школских фудбалских клубова,подједнако за дечаке и девојчице.

У Србији се настава за 600.000 основаца реализује у 3.500 школа,а циљ Фудбалског савеза Србије да што већи број школа приступи програму "Моја школа – мој клуб". Школа је средина у којој деца проводе значајан део времена и која поред образовања треба да пружи и телесни развој,социјализацију и усвајање принципа фер-плеја,како на игралиштима тако и ван спортских игралишта.

podela%20lopte%202

Величина слова: