Одржано скупштинско заседање
18. априла 2017.
Представа и филмови у Дому културе
20. априла 2017.
Прикажи све

Мраз смањује род


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

1-krosnja-prepuna-cvetova 

Нестабилне временске прилике и нагле промене температуре могу да утичу на приносе воћа .Након високих температура,које су износиле и до плус 25 степени,дошло је до захлађења и обилних падавина. Према прогнозама метеоролога у наредних неколико дана у раним јутарњим часовима могућа је и појава мраза.

– Након обиласка терена може се очекивати бољи род вишње у односу на прошлу годину. За разлику од вишње,стање у засадима шљиве је слабије. Без обзира на ову чињеницу за квалитетан и добар род утичу многи фактори. Један од фактора су и временске прилике. Нагле промене температуре и обилне падавине негативно могу да се одразе на тек заметнуте плодове вишње,шљиве и другог воћа,изјавио је асистент за воћарство на Високој пољопривредно-прехрамбеној школи струковних студија у Прокупљу Саша Милосављевић  и истакавши да мраз и температуре испод нуле могу негативно да се одразе на плодове воћа.

Пољопривредни стручњаци воћарима препоручују да након престанка падавина приступе третирању својих воћњака одговарајућим заштитним средствима.  

Величина слова: