Očekuju se dobri prinosi
18. septembra 2014.
U cilju očuvanja kulturnog nasleđa
20. septembra 2014.
Prikaži sve

Muzej studentima omogućuje praktičan rad


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

58184_791095534244756_486957541392527263_n

Narodni muzej Toplice otvoren je za saradnju sa studentima arheologije koji i pre samog završetka studija žele da vide kako izgleda praktičan rad iz ove oblasti na terenu i u muzeju.

– Jeste moja želja da već sada „osetim“ stvari i izađem na teren,ali mi na studijama imamo veliku praksu,tačnije 400 sati praktičnog rada. Zato sam zahvalan Muzeju u Prokuplju što mi je izašao u susret i omogućio mi da u toku prethodna dva meseca vidim ovdašnje zbirke,obiđem Pločnik i još mnogo toga praktičnog odradim zajedno sa njima,rekao je Milan Savić iz Kuršumlije,student druge godine Arheologije u Beogradu.

Milan je istakao da voli ovu nauku i da svoj budući rad želi da usmeri i pokloni arheologiji.

– Posebno me zanima zavičajna arheologija koju želim da istražujem,jer mnogo lokaliteta nije zavedeno,a naš kraj je jedan vrlo važan i bogat i u istorijskom i u arheološkom smislu,ističe Milan.

Prema rečima direktorke Narodnog muzeja Toplice Julke Kuzmanović Cvetković,za studente je jako bitno da još u toku samih studija borave u muzeju i na terenu.

– Potrebno je da vide šta se radi u muzejima. Bez obzira na to što to predstavlja i jednim delom obavezu tokom studija,praksa ipak zavisi samo od njihove lične snalažljivosti i interesovanja,istakla je Cvetković.

Ona je naglasila da je vrlo bitno učestvovati u samoj prezentaciji kako bi se videla razlika između načina prezentacije,jer se ona različito obavlja u vitrini,a različito u neolitskoj kući.

U toku leta u Narodnom muzeju Toplice na praksi je bila i Tijana Kostić iz Prokuplja,studentkinja četvrte godine Arheologije.  

Veličina slova: