Камен темељац за изградњу станова за избеглице
31. марта 2017.
Прокупачко позориште награђено у Софији
4. априла 2017.
Прикажи све

Музеј Топлице на Сајму у Нишу


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

muzej%20sajam1 muxej%20sajam2 

На Сајму туризма у Нишу,који је трајао од 30. марта до 1. априла,представио се и Народни музеј Топлице.

На позив Завода за заштиту споменика у Нишу,са којим имају одличну сарадњу већ дуги низ година,врло радо су се како кажу,одазвали и  представили делатност прокупачког музеја.

-Приказали смо макету куће и пећи за печење хлеба из Плочника,јер су то тродимензионалне ствари,оно што највише западне за око публици. Била је то и прилика да упознамо представнике туристичких организација са понудом нашег музеја за укључивање у програм школских екскурзија,рекао је директор Народног музеја Топлице Дарко Жарић.

muzej%20sajam3 muzej%20sajam4

 Према речима археолога у Народном музеју Топлице Јулки Кузмановић Цветковић,на фестивалу „Наук није баук“,представљен је и архео парк Плочник,још једна од делатности музеја. Овога пута акценат је био на програму науке у Плочнику,који се већ две године спроводи у Арехео-парку Плочник у сарадњи са Техничком школом „15. Мај“ из Прокупља и професором Слађаном Трајковић од самог почетка.

Број сарадника у Плочнику се према речима директора Жарића све више шири,те су се на листи оних који пружају подршку и помоћ,али и учествују у активностима прокупачког музеја,нашли и професори Владан Младеновић из Алексинца,Нада Стојичевић из Панчева,Ирена Протић из Ниша,Центар за промоцију науке и Астрономско друштво из Ниша.

Активности музеја у овом Архео-парку се настављају и ове године,а прва журка све оне које интересује наука очекује 19. маја у оквиру манифестације „10 дана музеја“.

 

 

Величина слова: