Сузбијају рад на црно
9. фебруара 2017.
Сретењски сусрети песника у петак
13. фебруара 2017.
Прикажи све

На Скупштини пчелара уручена признања


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

pcelari%20najbolji1 pcelari%20nabolji2

Прошла година,иначе јубиларна 80. од оснивања,за прокупачке пчеларе била  је једна од најлошијих у последњих 20 година,речено је на Скупштини удружења пчелара „Пчелица“.

– Уз велико ангажовање чланова овог удружења током године одржана су многа предавања на којима су еминентни стручњаци из области пчеларства из Београда,Новог Сада и других  градова,говорили о новим технологијама у производњи меда и пчелињих производа,речено је такође на овој седници и истакнуто да је током протекле године 2016. остварена добра сарадња са удружењима из Житорађе,Блаца,Куршумлије и осталих са југа Србије.

Председник удружења Вукић Јоксимовић нагласио је да су чланови учествовали на општинским манифестацијама Дани вишње 2016.,Улици даривања и Дани меда .

– За пчеларе је изузетно значајно што су добили средства из општинског буџета из фонда намењеном пољопривреди и руралном развоју,рекао је он и додао да су у претходном периоду имали изузетно добру сарадњу са локалном самоуправом.

На седници су истакнутим појединцима додељена признања. За допринос у развоју и унапређењу пчеларства Савез пчеларских организација Србије признање је доделио Бранимиру Денићу,Александру Тодоровићу,Миливоју Савићу и најмлађем члану удружења Милошу Несторовићу,док је признање Заслужни пехар додељено Југославу Момчиловићу и Радивоју Манојловићу.   

Чланови Скупштине за председника удружења поново су изабрали Вукић Јоксимовића. 

Величина слова: