Vašar u Prokuplju
11. septembra 2014.
Obeležen dan udruženja
15. septembra 2014.
Prikaži sve

Nagrade za talentovane stvaraoce


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

knji_evna%20omaldina%20(foto%20Vlada%20Car)

Za članove Književne omladine Prokuplja ova godina je bila izuzetno dobra što se tiče nagrada,ali i niza aktivnosti koje su organizovali kako bi predstavili svoj rad sugrađanima i ljubiteljima poezije u drugim mestima Srbije.

– Sa Međunarodnog festivala kratke priče i poezije dece i mladih „Žarko Aćimović“ u Novom Sadu,Tamara Kostić je u svoj grad donela prvu nagradu i time pokazala da ovo udruženje vrlo dobro i kvalitetno radi,rekla je sekretar KOP-a Ivana Lekić i dodala da se Književno društvo „Rade Drainac“ može pohvaliti time da su nagrade stizale u toku cele godine sa brojnih takmičenja,na kojima su književni stvaraoci Toplice učestvovali.  

Pre nagrade iz Novog Sada toplički stvaraoci okitili su se nagradama iz Kuršumlije na Konkursu za kratku priču. Prvu nagradu je osvojio Nikola Mladenović sa pričom „Kod vodenice“,treću Tamara Kostić za priču „Imenjakinja“,a peto mesto pripalo je Ivani Lekić za „Dve Ivane.

Članovima Književne omladine Prokuplja,koje radi u okviru Književnog društva „Rade Drainac“,prema rečima Lekićeve pripala je čast da kao najmlađi  stvaraoci otvore ovogodišnju manifestaciju Kulturno leto,koju je organizovao Dom kulture.

– Naš rad je plodotvoran i berićetan,jer se zasniva i na saradnji sa osnovnim i srednjim školama,ali i sa profesorima i nastavnicima srpskog jezika,koji kada prepoznaju talentovanu decu upute ih na nas,a mi onda sa njima radimo dalje. Želim da pomenem kao vrlo važnu činjenicu angažovanje i rad predsednice KOPa Srbijanke Stanković,studentkinje srpskog jezika i književnosti,koja  vrlo predano radi sa talentovanom decom pomažući im u ovoj oblasti,istakla je Ivana Lekić.

Najavljujući planove za naredni period Lekićeva je rekla da će oni biti ispunjeni raznim nastupima i gostovanjima prokupačkih stvaralaca,kako u našem gradu,tako i u mnogim mestima Srbije.

Pod nazivom „Pod gimnazijskim bedemom“ biće naš prvi književni sastanak i susret sa nekadašnjim pisanim radovima učenika Gimnazije počev od 2004. godine. Biće to jedinstvena prilika i posebno sećanje na nekadašnje gimnazijalce i njihove gimnazijske dane. Radove će čitati naši članovi i na taj način pozdraviti početak još jedne školske godine i izazove koje ona stavlja pred njih,podvukla je Ivana Lekić.  

Veličina slova: