Скулптура у служби историје
30. августа 2017.
Будућност нашег града
1. септембра 2017.
Прикажи све

Награђена збирка „Азбука чула“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

boemsko%20vece%201

У оквир 48. Драинчевих сусрета одржан је музичко-сценски програм у организацији Народне библиотеке Раде Драинац. На овој јединственој културној манифестацији додељена је награда најбољем топличком песнику за најбољу збирку поезије у прошлој години. Она је припала Весни Пауновић Ђукић за књигу Азбука чула.

– За најбољу збирку поезије конкурисале су четири књиге,и то књига Ти си једини сведок ове песме аутора Зорице Перовић-Прентић,Господар тражи слугу Зорана Стошића и Животни круг Милунке Марковић,рекао је директор прокупачке библиотеке и председник жирија за доделу награде Драган Огњановић додавши да у збирци Азбуке чула аутор Весна Пауновић-Ђукић даје лирско искуство љубави из различитих перспектива,мушке и женске,супростављајући их једно другоме.

На овој манифестацији своје песме су казивали многобројни песници из Прокупља и Ниша. Присутне су својим наступом одушевили Милица Вучковић,Виолета Јовић,Ратомир Тимотијевић,Марија Ђајић,Срђан Живковић,Миливоје Крстић,Дане Стоиљковић,Зоран Пешић,Владимир Станиморовић,Саша Миловановић и други.

Донатор овог програма Ратомир Тимотијевић Тим истакао је да већ 12 година учествује на овим сусретима.

– Обишао сам много земаља у свету али се увек враћам свом родном крају,прокупачком селу Поточићу. Топлица и Прокупље су богато благо културе. То благо треба неговати и презентовати кад год је то могуће на овакав начин,истакао је Тим.  Овом вечери,која је садржала музику,песму и добро расположење,завршени су 48.  Драинчеви сусрети.

boemsko%20vece%202   

Величина слова: