Sportski vikend
26. oktobra 2015.
„Bandit ili pesnik“ predstavljen u Beogradu
28. oktobra 2015.
Prikaži sve

Nagrađeni literarci u Grčkoj


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Najmlađi toplički književni stvaraoci i ove godine su,tradicionalno,po završetku,literarnog konkursa krenuli na nagradnu ekskurziju.

Konkurs se svake godine organizuje u okviru Vidovdanskog sabora u crkvi Svetih Mihaila i Gavrila u Kondželju,a ovaj put na nagradno putovanje u Grčku otišlo je dvadeset đaka koji su najlepše pisali o svom rodnom kraju.

– Ovo je lepa tradicija kojom se nagrađuju najbolji literarni stvaraoci iz redova topličkih osnovaca. Veoma je pohvalno i za roditelje i nastavnike,a posebno za decu,što ih je svake godine sve više i što na ovaj način pronose glas o svom kraju,njegovim istorijskim i duhovnim vrednostima,istakao je starešina crkve Svetih Mihaila i Gavrila u Kondželju,otac Nemanja Simić.

Putovanje finansira Udruženje Topličana u Beogradu,kome učesnici i organizatori konkursa,kako kažu duguju veliku zahvalnost.

Tokom boravka u Grčkoj,učesnici ovog konkursa i njihovi profesori,obići će Meteore,crkvu Svetog Dimitrija u Solunu i manastir Svete Petke.

kondzeljska%20crkva%20111

Veličina slova: