Prva arhivistička radionica u Prokuplju
10. maja 2017.
Obeležen Međunarodni dan sestrinstva
12. maja 2017.
Prikaži sve

Nagrađeni najbolji na konkursu „Krv život znači“


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

krv%20zivot%20znaci

Na Nacionalni dan dobrovoljnog davalaštva krvi 11. maj,Opštinska organizacija Crvrnog krsta Prokuplje,nagradila je učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Prokuplje,koji su stvarali na temu „Krv život znači“.

-Na današnji dan pre tačno 140 godina osnovana je i organizacija Crvenog krsta u Prokuplju. Od tada pa sve do danas svako njeno angažovanje imalo je cilj da ublaži ljudske patnje,rekla je sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Prokuplje Dušica Dinić.

Ona je naglasila da su najbolji radovi dece,koja su učestvovala na konkursu nagrađeni knjigama,koje je donirala Kompanija „LEONI“.

Od prvog do četvrtog razreda u literarnom delu konkursa nagrađeni su Vasilije Stamenković,Aleksandra Milutinović i Natalija Smiljković. Najbolji u pisanju od petog do osmog razreda bili su Miona Blagojević,Viktorija Joksimović i Andrija Gubijan. 

U konkurenciji srednje škole najbolji rad imala je učenica tehničke škole „15. Maj“ Aleksandra Ristić.

U likovnom delu konkursa kao najbolji slikari bili su Ksenija Đorđević,Natalija Spasić i Anja Miletić,a od petog do osmog razreda Ljubica Bjeletić,Bojana Radonjić i Mirjana Anđelković.

Knjigama su nagrađeni i učitelji i nastavnici,koji su podstakli decu da učestvuju na ovom konkursu. Specijalnu nagradu Crvenog krsta u Prokuplju,u vidu slike kolažnog tipa,koja je sadržala aktivnosti na  kojima su zajedno učestvovali,dobila je Specijalna osnovna škola za decu sa posebnim potrebama „Sveti Sava“.                                                                                      

Veličina slova: