Захуктава се берба вишања
26. јуна 2015.
Додељене Видовданске повеље у Конџељу
29. јуна 2015.
Прикажи све

Награђени најбољи ученици


Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/prokuplje.org.rs/httpdocs/wp-content/themes/betheme/includes/content-single.php on line 214

Djaci%20prijem%201 Djaci%20prijem%202

Општина Прокупље доделила је књиге ђацима генерације,добитницима Вукових диплома и ђацима који су се истакли на републичким такмичењима,као и похвалнице онима који су на њима учествовали. Пријем најбољих ђака основних и средњих школа отворила је већница за образовање Маја Ранђеловић,која је истакла да је Општина Прокупље ове године по први пут на овакав начин уважила најбоље ученике,као и да ће их и наредних година подржавати и мотивисати за постизање највећих резултата.

Свечаности,која је започела интонирањем химне у извођењу хора Гимназије,награђеног другом наградом на републичком такмичењу,присуствовали су председник Општине Прокупље Мирољуб Пауновић,који је и уручио награде најбољим ђацима,заменик председника Илија Ђедовић,већници Милица Ерић,Маја Ранђеловић,Милан Аранђеловић,Маја Башић,Александра Николић и Љубиша Благотић,директори и наставници основних и средњих школа,као и родитељи најбољих прокупачких ученика.

Djaci%20prijem%206 Djaci%20prijem%203

– Заиста су ретке прилике у овој нашој свакодневици да се сусрећемо са успехом,да честитамо најбољима и да се са њима дружимо. Због тога је овај данашњи дан посебан. Ви сте најбољи ђаци,носиоци дипломе творца наше азбуке,носиоци победничких места на републичким такмичењима знања. То значи да је испред мене умна и физичка снага,знање и умеће,наша будућност. Сматрам да је моја обавеза да увек истичем најбоље и да њих узимам за пример,а то сте ви. Зато ми је задовољство да данас,на крају школске године,похваљујем баш вас и издвајам као пример. Хоћу да истакнем, да у овој средини узор морају да буду најбољи ђаци и најбољи спортисти. Наравно да заслуге за ваш успех имају и ваши родитељи и ваши професори,који су успели да ваше способности усмере ка правим вредностима. Посебно се обраћам вашим родитељима,који треба да буду поносни на вас што сте најбољи и то је њихов највећи животни успех. Не сумњам да ћете такви и ви сутра бити,да ћете бити врхунски ђаци,студенти,професионалци у свом послу и успешни родитељи,рекао је председник Пауновић обраћајући се најбољим ђацима.

Ђаци генерације Миа Спасић,Ана Вилимоновић,Милица Марјановић,Ива Илић,Саша Радосављевић,Анита Бањаш,Милена Живковић,Стефан Сретеновић,Миљан Стаменковић,Катарина Петровић и Филип Стојановић,добили су књигу са сабраним свим романима Иве Андрића.

Носиоцима Вукових диплома,укупно 92 ученика,уручен је „Савремени лексикон страних речи“,док су „Руски класици“ додељени ђацима који су на републичким такмичењима освојили једно од прва три места. Општина Прокупље је,такође,обезбедила књиге за све одликаше 4. и 8. разреда основних школа и завршних разреда средњих школа,којих је укупно 690. Књиге ће бити уручене на Видовдан у школама.

Након уручења награда,за најбоље ученике и госте приређен је коктел у ресторану „Олимпик резиденс“. 

Djaci%20prijem%205 Djaci%20prijem%204

Величина слова: